Sekonic L 758D fénymérő

Home » Bérelhető eszközök » Fénymérő – Sekonic L 758D » Sekonic L 758D fénymérő

Sekonic L 758D fénymérő

1.A fény mennyiségének, erejének kontrollálása a legalapvetőbb dolog a fotósok számára. Mégis sokan egyáltalán nincsenek tisztába azzal mire jó egy fénymérő, hiszen úgy is van a DSLR-ben.

sekonic-758-800px-dw

Fénymérő eszközök vs. DSLR fénymérője

Alapvető különbség a DSLR-ekben található fénymérő és a fénymérő műszerek, eszközök között, hogy míg a DSLR a visszavert fényt méri, addig a fénymérő a beeső fényből kalkulálja ki a helyes expó értéket.

A Seconic L 758D fénymérő bérleti és letéti díja itt.

Fénymérő minden fotózáshoz kell?

2.Enyhe barokkos túlzás lenne fénymérővel rohangálni egy családi kiránduláson, de nélkülözhetetlen ha mi szeretnénk kontrollálni a fény mennyiségét. A raw – fotózás elég nagyteret enged a szerkesztéskor, de a precíz munkák elengedhetetlen eszköze. A fénymérő használatával még egy egyszerűbb stúdió világítás beállításánál is megspórolhatunk több 10 akár 100 felesleges expót ha mérünk.

Példa: Tegyük fel hogy feladatunk nem egy – ha nem sikerül az expo majd szétfilterezem – jellegű kép, hanem pontos precíz, részletgazdag fotókat szeretnénk a megrendelő termékeiről melyek katalógusba kerülnek.

Kezdheted úgy, hogy kb beállítod a vakukat, terelőket a tárgyhoz, majd előveszed a gépedet és addig lövöldözöl vele, ameddig azt nem látod a géped hátulról megvilágított kijelzőjén, hogy helyes az expo. Majd amikor rátöltöd a gépedre szembesülsz vele, hogy a fotó bizonyos részletei alul vagy túlexponáltak.

VS.

Beállítasz mindent, és még mielőtt egyáltalán bekapcsolnád a fényképezőgépet, kiméred a tárgyra eső fényt, majd a kapott értékeket beállítod gépeden és kezdődhet a fotózás. Biztos lehetsz benne, hogy pontos értéket fogsz kapni fényméréssel.

Ha nem csak találgatni akarsz, használj fénymérőt is!

Sekonic L 758D használati utasítás angolul:  http://www.sekonic.com/downloads/l-758_english.pdf

A fénymérők gyakorlati használatáról bővebb infót kaphatsz az alábbi videókban.

Kapcsolódó eszközök:

Elinchrome 400 FX stúdió vakuszett kölcsönzésX-rite i1profile pro monitorkalibláródw-color-checker-passport-280px

Sekonic általános ismertető

Sekonic fénymérő gyakorlati használata

Sekonic fénymérő gyakorlati használata

Sekonic fénymérő gyakorlati használata